۲ ماه پیش

نکات و دستور پخت مربای گل محمدی خشک با طعمی بی نظیر

نکات و دستور پخت مربای گل محمدی خشک با طعمی بی نظیر

مربای گل محمدی خشک یکی از مشهورترین و اصیل‌ترین انواع مربای سنتی ایرانی است که به طور سنتی در صبحانه مصرف می‌شود. این مربای لطیف و خوشمزه از گل‌های گل‌محمدی با رعایت دقیق مراحل و روش‌های سنتی تهیه می‌گردد. در ادامه با همراهی وبلاگ کدبانو می‌توانید آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این مربای خوشمزه و اصیل ایرانی را مشاهده کنید.

مواد اولیه

مواد لازممقدار مواد
گل محمدی خشک۲ پیمانه
شکر۱۰ پیمانه
جوهر لیمو۱ قاشق چایخوری
گلوکز مایع (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو (اختیاری)به مقدار کافی

مربای گل محمدی خشک با طعمی بی نظیر

مرحله 1

برای تهیه مربای گل محمدی خشک خوشمزه، ابتدا گلبرگ های گل محمدی را (که بهتر از مناطق آذربایجان یا تبریز باشد) جدا کرده و پس از شستشو، آب اضافی آن ها را خارج می کنیم.

مرحله 2

سپس گلبرگ های گل محمدی را روی یک پارچه حوله ای تمیز قرار داده و اجازه می دهیم دور از تابش نور آفتاب کاملا خشک شوند. با توجه به تلخ نبودن گل محمدی های مناطق آذربایجان، نیازی به تلخی گیری نیست.

مرحله 3

زمانی که گل محمدی کاملا خشک شد، آن را به همراه 3 تا 4 لیوان آب درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس جوهر لیمو را به قابلمه اضافه می کنیم تا گل محمدی رنگ خود را به آب پس بدهد.

مرحله 4

در ادامه، شکر را اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم تا ذرات شکر حل شده و شهد به غلظت مناسب برسد. برای تست غلظت شهد، 1 قاشق از آن را درون نعلبکی ریخته و به مدت 3 تا 4 دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا شیره خنک شود.

مرحله 5

پس از گذشت این زمان، شیره را با انگشت تست می کنیم. زمانی که غلظت آن همانند عسل غلیظ و کش دار باشد، شیره به قوام رسیده است. توجه داشته باشید که برای تست شیره مربا، حتما آن را به مدت چند دقیقه درون یخچال قرار دهید.

مرحله 6

در آخر پخت، گلوکز و مغز گردو را به قابلمه اضافه می کنیم. به محض اینکه مربا جوش آمد، قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته و درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن قرار می دهیم. حالا اجازه می دهیم مربا به مدت 12 ساعت در دمای محیط بماند تا عطر و طعم گل محمدی به خورد شیره برود.

مرحله 7

پس از گذشت این زمان، مربا گل محمدی را درون یک ظرف شیشه ای مناسب و درب دار ریخته و درب ظرف را محکم می بندیم تا هوا درون مربا نفوذ نکند. سپس مربا را درون یخچال قرار می دهیم.

مرحله 8

در نهایت، اجازه می دهیم مربا به مدت 1 تا 2 ساعت درون یخچال بماند تا خنک شود، سپس مورد استفاده قرار می دهیم. لازم به ذکر است که اضافه کردن گلوکز صرفا برای شفافیت و براقی مربا است و می توانید آن را حذف کنید.