۲ ماه پیش

نکات و دستور پخت سیرابی با نخود به روش بازاری و طعمی بی نظیر

نکات و دستور پخت سیرابی با نخود به روش بازاری و طعمی بی نظیر

خوراک سیراب و شیردان به عنوان یکی از انواع معروف و مطبوع غذاهای سنتی ایرانی، همچنان از محبوبیت و طرفداری قابل توجهی برخوردار است. این غذای خوشمزه ریشه در فرهنگ و آداب غذایی کهن ایرانیان دارد و به عنوان یکی از نمادهای هویت ملی و میراث غنی آشپزی سنتی کشور به شمار می رود. در ادامه، با همراهی وبلاگ آموزشی کدبانو، آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه خوراک سیراب و شیردان به نمایش گذاشته خواهد شد تا علاقمندان بتوانند این غذای سنتی خوشمزه را به نحو احسن در منزل تهیه و میل نمایند.

مواد اولیه

مواد لازممقدار مواد
سیراب و شیردان۱ دست
سیر۲ حبه
پیاز۲ عدد بزرگ
آب لیمو ترش۲ قاشق غذاخوری
نخود½ پیمانه
دارچین۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

سیرابی با نخود به روش بازاری و طعمی بی نظیر

مرحله 1

برای تهیه سیرابی خوشمزه، ابتدا نخود را از شب قبل داخل یک کاسه آب قرار می دهیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود. در صورت امکان، بهتر است آب درون کاسه را یک یا چند مرتبه تعویض کنیم و آب تازه اضافه کنیم.

مرحله 2

در این مرحله، سیرابی ها را پس از شستشو داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از سطح سیرابی ها باشد. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم.

مرحله 3

پس از اینکه آب به نقطه جوش برسد، کف موجود در سیرابی ها خارج می شود و روی آب جمع می شود. پس از گذشت ۱۵ دقیقه که کف سیرابی ها به طور کامل خارج شد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و سیرابی ها را مجددا می شوییم تا در پایان، سیرابی ما عطر و طعم نامطبوع نداشته باشد.

مرحله 4

در ادامه، پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه، سیرها را رنده می کنیم و به قابلمه می افزاییم و آنها را در حد یکی دو دقیقه تفت می دهیم تا عطرشان خارج شود.

مرحله 5

حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. سپس سیرابی ها را به قابلمه اضافه می کنیم و آنها را نیز چند دقیقه با دیگر مواد تفت می دهیم.

مرحله 6

در این مرحله، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم تا سیرابی ها به طور کامل زیر آب قرار بگیرند. سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم سیرابی ها به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزند.

مرحله 7

پس از گذشت ۲ ساعت، نخود را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. سپس مجددا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم نخود هم به همراه سیرابی به مدت یک تا یک و نیم ساعت دیگر بپزد و به طور کامل نرم شود.

مرحله 8

اگر در میانه پخت سیرابی ها، آب درون قابلمه کم شد، فقط باید آب جوش اضافه کنیم. توصیه می شود در شروع پخت، آب کافی در قابلمه بریزید تا در میانه پخت نیاز به اضافه کردن آب نباشد، چون روی طعم سیرابی تاثیر منفی می گذارد.

مرحله 9

پس از گذشت یک ساعت از اضافه کردن نخود، نمک غذا را اندازه می کنیم و مقداری نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سیرابی ها به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزند. زمان اضافه کردن نمک خیلی مهم است، چون اگر نمک را اوایل پخت اضافه کنیم، باعث دیر پز شدن سیرابی ها می شود و اگر خیلی دیر اضافه کنیم، سیرابی ها بی مزه می شوند.

مرحله 10

در پایان، پس از اینکه سیرابی آماده شد، دارچین و آب لیمو ترش را اضافه کرده و اجازه می دهیم یک جوش دیگر بخورد. مهم ترین نکته در تهیه غذاهای سنتی مثل سیرابی، زمان کافی است و هر چقدر غذا با حرارت کمتر و زمان طولانی تری بپزد، خوشمزه تر خواهد شد.

مرحله 11

در پایان، خوراک سیرابی را در ظرف مورد نظر می کشیم و به همراه نان سنگک سرو می کنیم. بهترین زمان برای درست کردن سیرابی، فصل های بهار و تابستان است، چون در این فصول دام ها با علوفه تازه تغذیه می شوند.